ISKON ULJE

ISKON je visokokvalitetno, čisto, 100% prirodno suncokretovo rafinisano jestivo ulje koje se upotrebljava za kuvanje, prženje i pečenje, kao i za salate i majoneze. Bogato je vitaminom E i polinezasićenim masnim kiselinama. U sebi nosi očuvane prirodne karakteristike zrna sunkokreta od kojih nastaje, zahvaljujući procesu fizičke rafinacije koji se primenjuje u proizvodnji. Optimalne vrednosti nutritivnih sastojaka obezbedile su Iskonu prepoznatljivost ulja visokog kvaliteta na domaćem tržištu, ali i u zemljama izvoza, što potvrđuju brojne nagrade i priznanja.

Osnovne karakteristike ISKON ulja:

  • Visoki sadržaj vitamina E - antioksidativno dejstvo
  • Povoljan masno-kiselinski sastav - - linolna esencijalna masna kiselina i oleinska masna kiselina kao dominantne, što ukazuje na visoku nutritivnu vrednost Iskona
  • Bez štetnih transmasnih kiselina
  • Bez aditiva za stabilnost - prirodno očuvani antioksidanti omogućavaju njegovu stabilnost
  • Pakovanje koje obezbeđuje zaštićenu atmosferu, što dodatno osigurava trajnost ulja

 

Ulje je namirnica koja se svakodnevno upotrebljava u domaćinstvu, pa je bitno da ono bude najvišeg kvaliteta, kako bi osiguralo zdravu i uravnoteženu ishranu. ISKON jestivo suncokretovo ulje se proizvodi u tehnološki najsavremenijoj fabrici za preradu uljarica na Balkanu.