Najpoznatiji svetski šefovi kuhinja nagradili ISKON ulje

Iskon jestivo suncokretovo ulje je drugi put zaredom dobilo prestižno priznanje „Superior Taste Award“, koje dodeljuje Međunarodni institut za ukus i kvalitet iTQi  (International Taste and Quality Institute). U pitanju je vodeća svetska organizacija koju čine šefovi kuhinja i somelijei nagrađeni čuvenim Mišlenovim zvezdicama, koji testiraju prehrambene proizvode i promovišu vrhunski kvalitet hrane i pića.

Žiri u sastavu 125 kuvara i eksperata za ocenjivanje ukusa iz 15 najpoznatijih evropskih kulinarskih udruženja, ocenjivao je ukus, teksturu, miris, izgled i opšti utisak prilikom konzumiranja. Senzorna analiza po rigoroznim procedurama sprovodi se „na slepo“ – proizvodi koji se testiraju nisu u svojoj ambalaži i nemaju nijednu oznaku brend identiteta.

Na svečanoj ceremoniji dodele nagrada održanoj u Briselu 14. juna, priznanje za Iskon suncokretovo ulje primio je Srđan Popov, generalni direktor kompanije Viktorijaoil, koja posluje u sastavu Viktorija grupe.

„Iskon ulje je ponovnim dobijanjem međunarodnog priznanja ʽSuperior Taste Award’ potvrdilo kontinuitet u visokom kvalitetu i odličnim senzornim karakteristikama, zbog čega ga koriste čuveni restorani i ugostiteljski objekti kako u našoj zemlji tako i u inostranstvu. S obzirom da više od 90 odsto srpskih domaćinstava upotrebljava upravo ulje od suncokreta, mislim da je važno istaći da im je za svakodnevnu pripremu jela na raspolaganju Iskon ulje vrhunskog kvaliteta po najvišim svetskim standardima“, izjavio je Srđan Popov na uručenju priznanja.

Superior Taste Award za Iskon
Superior Taste Award za Iskon
Superior Taste Award za Iskon